Servicii

[masurari zgomot si vibratii]

[realizare harti de zgomot]

[cursuri de acustica si vibratii]

 

 

 

  Avand in vedere atat cunostintele acumulate de catre specialistii si colaboratorii Enviro Consult, cat si de experienta Brüel & Kjær in producerea  echipamentelor care sa raspunda cerintelor tot mai mari ale pietei, noi oferim servicii complete, incepand cu masurarea nivelurilor de zgomot, determinarea puterii acustice, realizarea hartilor de zgomot pana la consultanta in vederea construirii unui laborator in care sa se testeze produsele dumneavoastra.


Izolarea zgomotului aerian este masura a cat de bine  este redus efectul negativ al sunetului provenit de la sursele acustice (de ex. vocile) de la o camera la alta. Masuratorile se efectueaza in cele doua camere, calculele sunt efectuate in benzi de frecventa de o treime de octava si de octava si sunt apoi mediate pentru un numar de pozitii din camera. In final, se calculeaza un indice de izolare acustica a camerei.


Pe langa zgomotul de la o camera la alta, un factor important de luat in seama la constructii este zgomotul de la fatada. Acesta este un caz particular al situatiei de mai sus, cu deosebirea ca o camera este inlocuita de spatiul exterior cladirii.


In multe cazuri, masuratorile traditionale vor arata ca izolarea acustica a camerei este deficitara, mai ales din punctul de vedere al respectarii limitelor impuse de legislatie. Daca intampinati aceasta situatie, o identificare a sursei de zgomot poate fi facuta de catre specialistii Enviro Consult. Cu ajutorul unei sonde de intensitate sonora se fac mai multe masuratori in zona banuita - realizandu-se o cartografiere acustica. Rezultatele sunt prezentate grafic, atat printr-un cod al culorilor cat si printr-o serie de tabele de valori in zonele masurate. Pe baza acestor harti acustice si valorilor obtinute se poate face identificarea sursei predominante (directie sens si marime) asupra careia pot fi luate masuri de reducere.


Pentru arhitecti si constructori exista posibilitatea de modelare virtuala a unei camere (Sali de concert, Sali de conferinte, hala industriala) in vederea determinarii parametrilor de preformanta acustica specifici activitatii ce se va desfasura in incaperea respectiva. Aceasta solutie propusa de Brüel & Kjær si pusa in practica de catre specialistii de la Enviro Consult, permite identificarea eventualelor greseli de proiectare din punct de vedere acustic a incaperii respective si, totodata, permite executantului sau proiectantului sa faca virtual simulari si modificari in vederea indeplinirii conditiilor de calitate cerute de catre beneficiar. Se pot astfel simula mai multe situatii, ramanand la latitudinea arhitectului sa ia decizia, bazandu-se si pe optimizarea raportului cost/performanta.


 

Cursuri specialitate in zgomote si vibratii

Oferim pregatire de specialitate pentru domeniul zgomotului urban: IPM, DSP, Autoritati Locale, Inspectorate Teritoriale de munca, unitati de productie si testare industriala etc.


Vanzare produse si instruire pentru utilizare - comercializare produse in domeniul masuratorilor de acustice si vibratii - reprezentanta Brüel & Kjær. Inginerii de vanzari din cadrul companiei pot instrui in Romania utilizatorii pentru orice produs B&K achizitionat.


Multe din produsele si serviciile oferite mai sus sunt unice, unele in Romania, altele in intreaga lume.


In fiecare domeniu noi avem solutii complete de oferit clientilor nostri, iar daca noi inca nu avem solutii este pentru ca nu ne-am imaginat problema. Tehnologia nu are limita - daca clientii nostri au o problema care inca nu a fost rezolvata, atunci noi vom dezvolta o aplicatie care sa o rezolve.


Cititi aici despre cursurile de acustica si vibratii organizate de Bruel & Kjaer - detalii despre curs si inscriere


[standarde si termeni in acustica si vibratii]

    1