| |

Determinări ale nivelului de zgomot provenit de la eșapamentul motocicletelor

Măsurători eficiente și fiabile ale zgomotului produs de eșapamentul motocicletelor. Sonometrul tip 2245 de la Brüel & Kjær facilitează semnificativ măsurătorile.

 

Nu numai că zgomotul excesiv este o deranjant, dar, pe termen lung, un nivel de zgomot crescut reprezintă o amenințare serioasă pentru sănătatea individuală. Locuitorii din apropierea rutelor populare pentru motociclete, de exemplu în Eifel sau în Pădurea Neagră din Germania, sunt deosebit de expuși acestui risc. Multe motociclete depășesc adesea limitele legale din cauza stilului de conducere al motocicliștilor sau modificărilor aduse sistemelor de evacuare. Cu toate acestea, se efectuează controale periodice ale poliției pentru a limita poluarea fonică. Pentru a realiza acest lucru, motocicletele zgomotoase sunt interceptate, iar măsurătorile de zgomot sunt efectuate pe loc. Se utilizează tehnologie modernă de măsurare a zgomotului, noul sonometru tip 2245 cu protecție IP 55 de la Brüel & Kjær, care garantează măsurători simple, fiabile și precise chiar și pentru utilizatorii neexperimentați.

 

Cererea de măsurători fiabile, rapide și costuri reduse de personal

Având în vedere deficitul de personal și căutarea unei mai mari eficiențe, sunt solicitate noi sisteme de măsurare, care să permită măsurători fiabile din punct de vedere juridic și costuri reduse de personal. Soluția este o tehnologie robustă combinată cu o operare simplă, redusă la esențial, care elimină erorile de măsurare și garantează cea mai mare fiabilitate și precizie.

 

Brüel & Kjær face acum măsurătorile de zgomot mult mai simple

Noul sonometru tip 2245 de la Brüel & Kjær este o soluție all-in-one pentru măsurarea zgomotului care impresionează prin operarea sa simplă și intuitivă. Acesta poate fi utilizat ca un sonometru autonom fiabil sau poate fi controlat la distanta prin smartphone.

 

Sonometrul B&K tip 2245 combină ușurința în utilizare și precizia

Un sonometru simplu, care oferă rezultate fiabile și precise de la prima încercare, este suficient pentru a măsura zgomotul de la eșapamentul motocicletelor. Micul și compactul B&K 2245 a fost proiectat tocmai pentru aceste scenarii. Sonometrul cu clasa 1 de precizie,  robust și ușor de calibrat combină funcționalitatea, ușurința de utilizare și flexibilitatea tipică Brüel & Kjær.

Sonometrul B&K 2245 este deosebit de comod, clar și intuitiv la utilizare datorită reducerii inteligente la funcțiile esențiale și la parametrii relevanți. De exemplu, un inel luminos de pe dispozitivul de măsurare indică starea curentă a măsurătorii. Culoarea verde indică o măsurare în curs.  Rezultatele măsurătorilor sunt afișate în cifre mari și ușor de citit pe ecranul strălucitor și cu contrast ridicat al dispozitivului.

Funcționarea simplă și sigură, combinată cu detectarea automată a ecranului de vânt și cu a calibratorului, permite efectuarea de către un singur operator a unui număr mare de măsurători valide în timp scurt.

B&K 2245 poate fi controlat opțional prin intermediul unei aplicații speciale pentru smartphone, ceea ce face posibilă efectuarea întregii proceduri de către o singură persoană. Aplicația permite ca măsurarea să înceapă de pe smartphone, sonometrul fiind amplasat la distanța standard de 0,5 m față de tubulatura de evacuare și operatorul să accelereze motocicleta până la turația prevăzută pentru a realiza măsurarea. Rezultatele măsurătorii sunt apoi afișate atât pe ecranul sonometrului, cât și pe smartphone.

Utilizatorii aplicației pot, de asemenea, să atașeze măsurării fotografii, videoclipuri și note scrise, informații care pot fi apoi vizualizate în software-ul de PC, Noise Partner, iar valorile măsurate pot fi exportate în Excel, pentru eventuale prelucrări suplimentare.

 

B&K 2245 este prima alegere pentru măsurători precise, fiabile și eficiente

Cu noul sonometru tip 2245, Brüel & Kjær stabilește un nou standard pentru măsurarea eficientă a zgomotului. Ghidul intuitiv al utilizatorului redus la funcțiile esențiale și caracteristicile tehnice ale aparatului, cum ar fi detectarea automată a ecranului de vânt și detectarea automată a calibratorului, garantează că și utilizatorii neinstruiți obțin măsurători sigure și precise după o scurtă instruire. De asemenea, sonometrul B&K 2245 poate fi operat în siguranță de o singură persoană. Acest lucru asigură un nivel complet nou de eficiență, control și precizie. Acest lucru înseamnă că se pot efectua mai multe măsurători valide ale zgomotului de evacuare într-o perioadă mai scurtă de timp, cu mult mai puțin timp și personal necesar.  Măsurarea, analiza și documentarea precisă a nivelului de sunet nu au fost niciodată mai ușoare.

 

Motorcycle exhaust noise measurements

CAR AND MOTORCYCLE NOISE MEASUREMENTS

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.