Traductor

TRADUCTOARE PENTRU ACUSTICĂ ȘI VIBRAȚII

CE ESTE UN TRADUCTOR

Un traductor este un dispozitiv care convertește semnalele electrice (energie) de la o formă la alta, astfel încât caracteristicile dorite ale energiei de intrare să apară la semnalul de ieșire. Traductoarele sunt o primă verigă vitală în lanțul dvs. de măsurare. Sensibilitatea traductorului poate fi indicată în cantitatea electrică / parametru fizic (de exemplu, Picocoulomb / m / s2) sau parametrul fizic / cantitatea electrică (cum ar fi Pascals / Volt).

TRADUCTOR VS SENZOR

Termenii traductor și senzor sunt adesea folosiți interschimbabil – dar, de fapt, pot fi dispozitive foarte diferite și posedă caracteristici diferite. În timp ce atât un senzor cât și un traductor răspund în multe cazuri la un fenomen fizic (de exemplu, temperatura, presiunea, vibrațiile) și oferă un semnal care poate fi măsurat, de obicei un semnal electric, un traductor poate prelua un semnal electric și îl poate converti într-un semnal fizic (de exemplu, un difuzor).
Un senzor este un termen mai generic și poate fi folosit pentru a descrie un „sistem” întreg pentru documentarea unui fenomen fizic (cum ar fi un termometru), sau doar partea de detectare a unui sistem mai mare (cum ar fi senzorii foto dintr-o cameră).
Cu toate acestea, un traductor este definit mai restrâns ca un dispozitiv, care răspunde la schimbările unui fenomen fizic și îl transformă într-un fenomen electric măsurabil, sau invers.

TIPURI DE TRADUCTOARE

Există multe tipuri de traductoare și la fel de multe aplicații de măsurare.
Indiferent dacă măsurați semnale electrice sau accelerație de înaltă frecvență sau unde sonore, traductoarele stau pe prima linie, oferindu-vă o gamă completă de date brute necesare pentru luarea deciziilor critice. Ca atare, este absolut vital ca datele să fie de încredere și să ofere informații reale. Aplicațiile de măsurare variază de la dezvoltarea mașinilor mai silențioase și mai sigure, pentru a se asigura că o aeronavă și motoarele sale sunt total fiabile și ecologice și că aparatele de uz casnic niveluri de zgomot și vibrații. Tipurile Brüel și Kjær variază de la microfoane și hidrofoane de măsurare de vârf în industrie, la surse de sunet pentru măsurători acustice, la traductoare de forță, ciocane de impact și gama noastră largă de accelerometre cu tehnologie brevetată.

Manipularea și curățarea microfoanelor cu condensator