Scanarea manuala cu HBK 2255
|

Măsurători scanate manual

…cu Building Acoustics Partner se reduce în mod confortabil timpul total de studiu

Măsurătorile de nivel cu scanare manuală devin din ce în ce mai populare pentru măsurătorile de nivel în studiile de izolare fonică pe teren. În comparație cu măsurătorile efectuate la poziții fixe ale microfonului, scanarea manuală reduce numărul de poziții separate ale microfonului necesare pentru un studiu de izolare fonică și, de obicei, reduce timpul total al studiului. De asemenea, se elimină necesitatea de a transporta un trepied pentru sonometru. Există chiar dovezi că măsurătorile cu scanare manuală sunt mai ușor de repetat decât măsurătorile la poziții fixe*, în special la frecvențe joase.

Măsurătorile de nivel cu scanare manuală sunt susținute în mod explicit în seria de standarde ISO 16283 pentru măsurarea pe teren a izolației acustice în clădiri, cu cerințe specifice distincte de cele pentru microfoanele cu punct fix și cele cu deplasare mecanică. HBK 2255 și Building Acoustics Partner sunt optimizate pentru măsurători cu scanare manuală, îndeplinind cerințele standardului ISO 16283 cu maximă comoditate și eficiență.

manual-scanning-new

Măsurătorile cu scanare manuală se efectuează prin deplasarea microfonului pe o traiectorie predefinită cu un braț întins. Fiecare scanare trebuie să fie efectuată încet și fără probleme pe o perioadă de 30 de secunde sau mai mult. Pentru un test tipic de izolare la zgomot aerian, sunt necesare în total cinci scanări: una pentru fiecare poziție a sursei, atât în camera sursă, cât și în camera de recepție, plus încă una pentru zgomotul de fond în camera de recepție. Pentru un studiu al clădirii care acoperă 15 pereți despărțitori, acest lucru însumează mai mult de o jumătate de oră de timp de scanare cumulativă, deplasând încet sonometrul cu un braț întins. În mod clar, un sonometru ușor este de dorit pentru această sarcină. Și, cu doar 400 de grame, HBK 2255 este unul dintre cele mai ușoare sonometre de pe piață și cu peste 35% mai ușor decât tipul 2250.

HBK 2255 are un alt truc în mânecă pentru măsurătorile scanate manual. ISO 16283 definește trei trasee de scanare pentru utilizarea în încăperi normale: cerc, helix și cilindric. Atât traiectoria circulară, cât și cea elicoidală necesită ca utilizatorul să își ajusteze poziția corpului la jumătatea scanării, iar standardul recomandă ca utilizatorul să întrerupă măsurarea în timp ce se repoziționează pentru a minimiza zgomotul operatorului.

Mausrari scanate manual

Nu este necesară o astfel de repoziționare pentru scanarea cilindrică, dar standardul impune utilizarea unei tije de extensie pentru a ține microfonul. Cu tija de extensie rigidă a microfonului HBK 2255, această cerință este îndeplinită, păstrând în același timp sonometrul și microfonul într-o singură mână, cu acces ușor la butoanele de control al măsurării.

Aplicația noastră Building Acoustics Partner este, de asemenea, optimizată pentru măsurători scanate manual.

Atunci când măsurătorile scanate manual sunt alese în configurarea proiectului, numărul implicit de poziții de măsurare este ajustat pentru a se potrivi, iar timpul de măsurare este comutat de la o durată prestabilită la o durată liberă, permițându-vă să opriți măsurarea atunci când ați terminat scanarea, în loc de invers. Aplicația are, de asemenea, un “mod de buzunar”, care vă permite să efectuați măsurători de scanare manuală folosind interfața HBK 2255, primind în același timp îndrumări privind fluxul de lucru împinse din aplicație pe ecranul sonometrului. Fiecare măsurătoare de nivel include, de asemenea, un profil de înregistrare, permițându-vă să vedeți cum se modifică nivelul în timp în timpul scanării, ajutându-vă să depistați orice zgomot al operatorului și să vă perfecționați tehnica de scanare.

Din aceste motive și nu numai, credem că HBK 2255 cu Building Acoustics Partner este cel mai bun sonometru din lume pentru măsurători de acustică a clădirilor scanate manual.

 

* Un studiu empiric al efectelor camerelor de testare ocupate și ale unui microfon în mișcare la măsurarea izolației fonice la zgomot aerian

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.