Enviro Consult va invita sa participati la schema de intercomparare pentru domeniul zgomot ambiant exterior.
Masurarile aferente acestei scheme se vor desfasura pe data de 24 octombrie 2019, ora 11.00 pe str. Mihai Bravu nr. 235, Ploiesti.
Scopul masurarii este de a identifica valoarea LAech si a incertitudinii de masurare aferente pentru sursa de zgomot industrie, in conformitate cu procedura de masurare si standardul ISO 1996-2:2018
Va rugam sa completati formularul atasat si sa il transmiteti pana pe data de 20 octombrie 2019 la adresa blazarovici@envi.ro.
Va multumim si va asteptam!

Condiții de desfășurare

Se va măsura și raporta nivelul zgomotului pentru instalații industriale, așa cum este documentat de catre fiecare laborator în procedurile și formularele interne.
Valoarea de referință va fi valoarea de consens obținută din rezultatele tuturor laboratoarelor.
Indicatori de performanță ce vor fi comunicați fiecărui laborator: scorul z, scorul zeta.

Condiții de participare

  1. Pentru inscriere este necesar sa transmiteti prezentul formular completat.
  2. Să utilizati la masurare in cadrul schemei un sonometru clasa 1 (IEC 61672-1:2013), etalonat conform procedurilor interne.
  3. Să utilizati la masurare in cadrul schemei un calibrator clasa 1 (IEC 60942:2017), etalonat conform procedurilor interne.
  4. Să se utilizeze instrumente care sa permita inregistrarea parametrilor meteo.
  5. Să calculeze care este incertitudinea de măsurare.

Laboratorul ENVIRO CONSULT isi rezerva dreptul de a anula/amâna realizarea schemei de intercomparare daca conditiile atmosferice nu permit desfasurarea incercarilor si va depune toate eforturile necesare pentru a anunta cat mai din timp eventualele modificari ale datei de desfasurare a masurarilor.

Laboratorul ENVIRO CONSULT se angajeze sa trateze confidential datele participantilor; astfel, se va atribui fiecarui participant un cod numeric, cunoscut de organizator si de reprezentantul participantului, cod care va permite identificarea rezultatelor si transmiterea lor.

Program de desfasurare

8-20 octombrie – inscrierea participantilor
24 octombrie, ora 11.00 – realizarea masurarilor
25 octombrie – 8 noiembrie – centralizarea rezultatelor
22 noiembrie – comunicarea rezultatelor