Testarea baterilor masinilor electrice si hibride la vibratii
|

Testarea bateriilor vehiculelor electrice și hibride

Efectuarea de teste de durabilitate mecanică a bateriilor pentru vehicule electrice și hibride, utilizând echipamentele de testare a vibrațiilor HBK și soluțiile de testare electrică.

Concurența din industria auto și viteza de dezvoltare a tehnologiilor de propulsie hibride îi determină pe producători să investească în cercetarea și dezvoltarea de baterii. Timpul de lansare pe piață este esențial, în timp ce testarea amănunțită a bateriilor nu trebuie neglijată, deoarece rechemările în service ale vehiculelor sunt asociate cu costuri semnificative.

Pe parcursul duratei lor de viață lungi, bateriile și subsistemele acestora, cum ar fi conexiunile, răcirea etc., sunt susceptibile la defecțiuni care pot varia de la o scădere a performanței bateriei până la o defecțiune completă. Deoarece bateriile pentru vehiculele electrice și hibride există într-o gamă largă de dimensiuni, forme, greutăți și compoziții chimice, diferite metode de testare sunt esențiale pentru a verifica durabilitatea. Cele trei tipuri principale de baterii sunt celulele, modulele și pachetele de baterii.

În conformitate cu principalele reglementări și standarde pentru bateriile pentru vehicule hibride și electrice, cum ar fi ISO, MIL și USABC, trebuie efectuate teste mecanice, electrice, de mediu și chimice asupra celulelor, modulelor, pachetelor și subsistemelor de baterii.

HBK oferă o soluție de testare a bateriilor pentru testarea vibrațiilor mecanice, testarea termică și testarea electrică – vândută separat sau la pachet.

Echipament de testare a bateriilor electrice

În plus față de simularea testelor de vibrații, testarea fizică a vibrațiilor bateriei unui vehicul și a subsistemelor sale este esențială.

Sistemele de testare a vibrațiilor HBK LDS permit o soluție la cheie pentru testarea altitudinii,  a vibrațiilor mecanice și a șocurilor, inclusiv a reglementărilor UN 38.3 și ECE Reg 100, care prevăd că, înainte ca orice celulă, modul sau pachet de baterii să poată fi transportat, trebuie să fie testat în conformitate cu legea privind mărfurile periculoase. Cu toate acestea, există multe alte reglementări care se aplică în diferite țări și care, la rândul lor, se concentrează pe diferite tehnologii/tipuri de baterii (celule, module, pachete etc.).

Deoarece diferitele tipuri de baterii și subsistemele acestora au dimensiuni, greutăți și profiluri de testare a vibrațiilor diferite, un sistem puternic și versatil este esențial. Sistemul trebuie să fie ușor adaptabil la multiplele cerințe de testare pentru a simula durata de viață a vehiculului.

Dar asta nu este tot. Deoarece testele de durabilitate sunt adesea repetitive, soluția de testare a vibrațiilor trebuie să fie ușor de configurat, de efectuat și de semnat, asigurându-se că testul este precis și consecvent pe tot parcursul acestuia.

Testarea bateriilor vehiculelor electrice și hibride

 

Pentru a controla cu strictețe umiditatea și temperatura în timpul testelor de vibrații, poate fi integrată o cameră climatică. În plus, soluțiile HBK la cheie permit măsurarea simultană a vibrațiilor mecanice și a ciclurilor termice/de energie ale unei baterii.

De la senzori și traductoare, achiziția și integrarea datelor până la software-ul de analiză, cu soluțiile de testare a vibrațiilor HBK puteți testa durabilitatea bateriilor dumneavoastră rapid și eficient.

Traductoare de vibrați

Traductoarele de vibrații sunt utilizate nu numai pentru a monitoriza și controla vibrațiile transmise obiectului de testare pe baza unor profiluri definite, ci și pentru a achiziționa date pentru analiza imediată sau ulterioară procesului.

Gama de vibrații Brüel & Kjær include accelerometre, traductoare de forță, capete de impedanță, ciocane de impact, calibratoare de vibrații și accesorii.

Shakere și echipamente de testare LDS

Shakerele LDS sunt utilizate pentru a induce vibrații în obiectul de testare. Pe lângă o gamă largă de shakere electrodinamice, sistemele de testare a vibrațiilor LDS de la HBK oferă, de asemenea, bariere termice, mese de alunecare, head expander și colaborează îndeaproape cu producătorii de camere climatice și echipamente auxiliare.

Amplificatoarele LDS furnizează semnalul de comandă pentru shaker. Gama largă de amplificatoare HBK LDS liniare și cu comutare digitală este concepută pentru a comanda shakerele HBK LDS, precum și pentru shakerele de la terți.

Controlorele de vibrații LDS furnizează profilul de testare pentru ca amplificatorul LDS să producă un semnal de acționare în shaker. HBK oferă controlere de vibrații LDS pentru configurații simple, precum și pentru tehnologii de testare avansate și colaborează îndeaproape cu producătorii  de controlere pentru un număr mare de canale.

Software de control al vibrațiilor

Software-ul de control al vibrațiilor LDS permite o analiză imediată și/sau post proces și este integrat automat în fiecare controler de vibrații LDS.

Software-ul nCode poate fi utilizat pentru a genera un spectru de încărcare cu densitate spectrală de putere care simuleaza deteriorarea prin oboseală într-un interval de timp accelerat. Seturile de date care conțin profiluri generice de PSD, profiluri de baleiaj sinusoidal din standardele  ISO, MIL, USABC sunt furnizate pentru a oferi o calificare de bază. Acest spectru PSD poate fi utilizat,  fie pentru testarea fizică pentru a acționa un sistem de shaker LDS, dar și pentru a acționa analiza virtuală a mesei de shaker.

Sunteți interesat să aflați mai multe despre sistemele de testare a vibrațiilor adecvate pentru diferite tipuri de baterii, precum și despre profilurile de testare ale acestora? Găsiți mai multe informații în pliantul privind testarea vibrațiilor bateriilor.

Descarcă acum

 

Testarea în direct a bateriei în cadrul webinarului

Webinar înregistrat: Testarea prin vibrații a bateriilor sub tensiune în timpul ciclurilor de încărcare-descărcare

Scopul testării vibrațiilor bateriilor, în special în timpul ciclurilor de încărcare și descărcare, este de a evalua efectul profilurilor de vibrații pe termen lung – reprezentative pentru condus – asupra bateriei, atât în ceea ce privește durabilitatea, cât și în ceea ce privește identificarea defectelor de proiectare. În cadrul seminarului web înregistrat veți cunoaște cerințele de bază pentru testarea vibrațiilor bateriilor, cum să depășiți problemele cheie și cum afectează rezultatele proiectarea bateriei și a vibratorului.

HBK Webinar -Vibration Testing Live Batteries During Charge Discharge Cycling

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.